25 Eylül 2013 Çarşamba

2014 Modasından Seçmeler


Bazı kelimeler vardır ki, karşıladığından çok daha farklı anlamlar yüklenir ona; örneğin moda. Ne zaman moda sözcüğünü duysak, aklımıza ilk gelen şıklıktır, zarafet ve letafettir. Bu yanlış algıdan kurtulmak her ne kadar kolay olmasa da, giyimdeki kimi ayrıntılara dikkat ederek doğruyu bulabiliriz. Modayı takip etmek bir yana, bize uygun olanı seçmek, bedenimize, tenimize, kısacası kendimize uyarlamak çok daha önemlidir. Zaten şıklığın sırrı da işte buradadır. Ayrıntıların önemini hep duyarız da, iş uygulamaya gelince, nedense önemsemeyiz. Oysa bilmeyiz ki, kendi modamızı yaratmanın yolu, bize has küçük değişikliklerdir. Daha önemlisi, erkeklerin de bu konuya ne kadar dikkat ettiklerini göz ardı ederiz.
                        
2014 ilkbahar/yaz modasının hangi esintileri getirdiğine bakalım ki, neleri ve nasıl kombinleyebileceğimiz hakkında fikrimiz olsun.                                                                                                

Siyahla-beyazı, siyahla-kırmızıyı kombinledik geçen yıl. Bu yıl ise siyah minik elbiselerin üzerinde saks mavisi klasik tarzlı ceketler görüyoruz.  Kalem formlu pantolonların üzerinde smokin formlu bluzlar, çizgili desenlerle tek renklerin kombini, uzun bol eteklerin altına sandaletler; çiçek, baskı, zebra desenleri 2014 sezon modasının tercihlerinde baş sıralarda yer alıyor.
 


Ayakkabılarda sivri burunlar dikkat çekiyor. Şeffaf görünümlü ince topuklu ayakkabılar ile metalik renkli olanlar 2014 ayakkabı modasını temsil ediyor.                                                                          

Çantalar, başta sarı olmak üzere, canlı renkleriyle bize gülümsüyor.  Baskılı, yılan desenli ve şeffaf görünümlü olarak hazırlanmış bu sezona.                                                                                              

Şimdi sıra sizde… Moda olanla size yakışanı güzel bir kombin yapabilirseniz, sınavın şıklık bölümünü başarıyla tamamlamış olursunuz.

0 yorum:

Yorum Gönder