16 Haziran 2014 Pazartesi

Güneş Lekeleri İçin Maskeler


Son zamanlarda hepimizin kabusudur, güneş lekeleri. Güneşin zararlı ışınları ciltte lekelenmelere sebep oluyor ve işin kötü tarafı üzerinden ne kadar çok zaman geçerse o kadar da lekelerden kurtulmak zor oluyor.
Cilt lekeleri pek çok kadının hayatını kabusa çevirebilir. Güneşe korunmasız çıkmak, güneşin en tepede olduğu zamanlarda bronzlaşmak için uzanmak lekelerin oluşumundaki en büyük etken. Ki artık şehir içinde normal zamanda bile korunmasız olarak dışarı çıkmayı hiçbir doktor önermiyor. Yaz tatiline gitmeden önce lekeler için yapacaklarınızı yapın, gerekli bakımları uygulayın ama güneşe çıkarken yine de tedbiri elden bırakmayın.
Biraz dikkat ve özen göstererek güneş lekelerinden rahatlıkla kurtulabilirsiniz.
Elma Sirkesi :
Aynı miktarlarda Su ve Elma sirkesini bir kapta kaynatın. Daha sonra bu karışım ile yüzünüze buhar banyosu yapın. Ayrıca gene aynı miktarlarda su ve elma sirkesini ile yüzünüzü 3-4 günde bir silerek de cilt lekelerinizden kurtulabilirsiniz.
Anason Tohumu :
Anason tohumları bir kaba konarak üstünü kapatıncaya kadar su eklenir ve kaynatılır. Tohumlar süzülerek atılır ve elde edilen su soğuduktan sonra cilde masaj yapılarak sürülmesi haline cilt lekelerin önlenmesi ve canlılık kazanması sağlanır.
Arpa Unu :
Arpa unu hamur haline getirilerek yüze maske halinde sürülür ve 2 saat süresince bekletilir. Bu işlem sonucunda yüzdeki lekeler yok olur.
Aşk Otu :
Aşk otu kökü kaynatılarak elde edilen sıvı, yüzdeki lekeleri yok eder.
Biberiye :
Biberiye, merhem haline getirilerek vücuda sürülerse cildi güzelleştirir, kırışıklıkları giderir. 2 gram kurutulmuş biberiye yaprağı ve çiçeği bir tas içinde 20 dakika kaynatılarak, vücut yıkandığında güzelleştirir, pürüzsüz hale getirir.
Bu uygulamaları akşamları yapmaya özen gösterin ve mutlaka güneşe çıkmadan önce güneş koruyucu kremler kullanmayı ihmal etmeyin.

0 yorum:

Yorum Gönder