6 Haziran 2014 Cuma

Diş İpinin Faydaları


Üstelik yapılan bu temizliğin yeterli olmadığını, hatta diş etlerimize zarar verdiğimizi bile bile bu alışkanlığımızdan bir türlü vazgeçmeyiz.
Hâlbuki diş sağlığımız açısından diş ipi çok önemli olmasına rağmen, kendimizce çeşitli bahaneler üreterek ya hiç kullanmayız ya da çok az kullanırız.
Kaldı ki, dişleri birbirine çok yakın olanların diş ipini özellikle kullanmaları gerekmektedir; çünkü diş araları, gerek kürdanla gerekse fırçayla tam olarak temizlenememektedir. Bunun da dişlerde plak oluşumuna, bu plakların da ağız kokusuna sebebiyet verdiğini ve ayrıca çürümelere de yol açtığını bilmeyenimiz yoktur.

Diş ipi kullanın
Öyleyse ne yapıyoruz? Diş sağlığımız için fırça gibi, diş ipi kullanımını da alışkanlık hâline getirmeye özen gösteriyoruz.
Diş sıkması, diş eti rahatsızlıkları gibi durumlarda da mutlaka doktor kontrolünde olunmalıdır.

Diş ipi nasıl kullanılır?
Yaklaşık 15-20 cm uzunluğunda bir diş ipi alarak uç kısımlarını her iki elinizin orta parmağının uçlarının çevresine sarın. Her iki elinizde de baş ve işaret parmağınızı kullanarak yaklaşık 2,5 - 5 cm'lik bir kısmı tutun ve baş parmaklarınızın yardımıyla üst dişlerin arasına yerleştirin.

Diş ipinin bir kısmını (yaklaşık 2,5 - 5 cm) parmaklarınız arasında gergin bir şekilde tutarak ve işaret parmağınızı kullanarak iki alt dişin arasındaki temas yüzeylerine sokun.

Diş ipini dişler arasında zigzag şeklinde yavaşça hareket ettirin. DİŞ İPİNİ DİŞ ETLERİNİZE UYGULAMAYIN. Diş etleriniz zarar görebilir. Diş ipini tüm diş boyunca uygulayın.

Yukarı ve aşağı hareket uygulayarak diş ipini yeniden diş yüzeyine ve diş eti çizgisinin altına uygulayın.

0 yorum:

Yorum Gönder