25 Eylül 2013 Çarşamba

2014 Modasına Genel Bakış

2014 ilkbahar/yaz modasına göz atmadan önce, moda kavramının üzerimizdeki etkisine değinelim.  Yemek için yaşamak ve yaşamak için yemek, söylemini hepimiz duymuş ya da okumuşuzdur. Bunun gibi, muadili değilse de, benzeri yeni bir anlayışın; yani örtünmek için giyinmek ve giyinmek için yaşamak gayesinin ayrımını çağımızın biraz da dayatmasıyla benimsemek durumundayız.                

Özellikle kadınlar adına durum öyle bir boyuta varmıştır ki, aç gezebilir, acı çekebilir, ancak şıklığından hiç mi hiç ödün vermez! Tüm mağazaların didik didik incelenmesi artık yeterli gelemediğinden, sanal mağazalara da şöyle bir el atmış, ne var ne yok diye araştırmaya başlamışlardır. Fiyatlar bile bir dereceye kadar önemini yitirmiştir. Yeter ki kaliteli ve ondan da fazla, gösterişli olsun istenir.                                                                                                                                            

Elbette hemen her kadın, özel bir kıyafetin kendisini de özel göstermeye yetmeyeceğini bilir, fakat modanın, tıpkı teknoloji gibi peşi sıra yetişilemez bir hızla ilerlemesi, takip edememekten doğan demode olma korkusu, revaçta olanı kendi beğenisiyle uyuşturma gayreti derken, bir türlü istenildiği gibi giyinilememiştir. Bu da demektir ki, gereği gibi şık olunamamıştır! E hâliyle, alışveriş tutkusu da asla son bulmaz. Öyleyse alışverişimize devam edebilmek için 2014 ilkbahar/yaz modasına kısaca göz gezdirelim.    


                                                                                                                                                    
2014 ilkbahar/yaz modasında da aynı arayış sürüyor. Bu sezon bize gökkuşağının bütün renklerini getirdi. Maviler, kırmızılar, sarılar, yeşiller, pembeler, metalik renkler…                                            

Çiçek, çubuk, zebra desenleriyle, şeffaf olarak tasarlanan aksesuarlar, 2014 sezon modasında yer alıyor.

0 yorum:

Yorum Gönder