18 Kasım 2012 Pazar

Tırnak Bakımı


Zararlarını bilsek bile makyaj malzemelerinin cazibesinden alamıyoruz kendimizi. Özellikle beni en çok çeken oje, direkt ilgi alanıma giriyor. Gülkurusu, sedefli beyazlar, hiç vazgeçemediğim renkler arasında. Bunun yanında havasız kalan tırnaklarım ve asetonun verdiği zararlar içimi sızlatsa da, yine de vazgeçemiyorum bu sevimli renkli şeylerden.

Ojeden vazgeçemem diyor, ama tırnaklarımı desteklemek, bakımını yapmak adına yapabileceklerimizi merak ediyorsanız işte:

Asetonla ojelerimizi temizledikten sonra, mutlaka ellerimizi bol suyla yıkayarak mümkünse sabunla, tırnaklara masaj yaparak asetonun kalıntılarından kurtulmaya çalışmalıyız.

Sonrasında salatalarda kullandığımız limonun posasının üzerine biraz tuz dökerek, bu tuzlu limonla tırnaklarımızı ovalamalıyız. Biraz bekletip, öyle yıkayabiliriz.



Son olarak,  havasız kalan tırnak ve etleri, asetonun da payıyla sertleşiyor ve kuruyor. Akşamları yatmadan önce zeytinyağı ile yapılan masajla kısa sürede tırnaklar kendine geliyor.
Zaman zaman tırnaklarımızı dinlendirmeye alıp, bu önerilere de uyarsak, ellerimize baktığımızda sararmış, kırılmış, yıpranmış tırnak ve sertleşmiş tırnak etleri ile karşılaşıp can sıkıntısı yaşamayız.

0 yorum:

Yorum Gönder