4 Eylül 2012 Salı

Adaçayının Faydaları


      Alışkanlıklardan vazgeçmek, her zaman çok zor gelir. Kahvaltıdan başlarız çaylarımızı yudumlamaya. Akşama kadar devam eder bu alışkanlık. Akşam da başka bir çay faslı başlar. Aralara biraz da kahve keyifleri girer. Ama bitki çaylarına hiç yer veremeyiz koskoca bir gün içerisinde. Haftada birkaç fincan da adaçayına yer versek, nasıl zindelik gelecek vücudumuza. Tadının hiç de kötü olmadığını göreceğiz, eğer bir şans verirsek adaçayına.

      Sallama adaçaylarından bir tanesini daldırıyoruz, sıcak su dolu bir bardağa. 5 dk. beklettikten sonra, poşet çayımızı çıkarıp, içerisine bir çay kaşığı zencefil, bir çay kaşığı da balı ekliyoruz. İşte direncimizi arttıracak çayımız, yudumlanmaya hazır. Düzenli olarak haftada 2-3 fincan zencefilli adaçayımızdan içebilirsek, hem kendimizi daha dirençli hissedeceğiz, hem de hava değişiklikleri bizi çok fazla sarsamayacaktır.






 

0 yorum:

Yorum Gönder