Alışkanlıklardan
vazgeçmek, her zaman çok zor gelir. Kahvaltıdan başlarız çaylarımızı
yudumlamaya. Akşama kadar devam eder bu alışkanlık. Akşam da başka bir çay
faslı başlar. Aralara biraz da kahve keyifleri girer. Ama bitki çaylarına hiç
yer veremeyiz koskoca bir gün içerisinde. Haftada birkaç fincan da adaçayına yer versek, nasıl zindelik
gelecek vücudumuza. Tadının hiç de kötü olmadığını göreceğiz, eğer bir şans
verirsek adaçayına.
Sallama adaçaylarından bir tanesini daldırıyoruz,
sıcak su dolu bir bardağa. 5 dk. beklettikten sonra, poşet çayımızı çıkarıp,
içerisine bir çay kaşığı zencefil,
bir çay kaşığı da balı ekliyoruz.
İşte direncimizi arttıracak çayımız, yudumlanmaya hazır. Düzenli olarak haftada
2-3 fincan zencefilli adaçayımızdan
içebilirsek, hem kendimizi daha dirençli hissedeceğiz, hem de hava
değişiklikleri bizi çok fazla sarsamayacaktır.
0 yorum:
Yorum Gönder