Sadece
salatalarda ve yemeğini yaparak kullandığımız semizotunun besin değerlerini
öğrendikten sonra, ona daha çok yer vermeye çalışıyoruz. Öncelikle pişirerek
yemek yapmaktan vazgeçtik; çünkü pişerken besin değerini de büyük oranda
kaybettiğini öğrendik.
Balıktaki omega-3'ten yararlanmak adına,
çok sevmesem de tüketimine önem veriyorum. Büyük bir keyif aldığım söylenemez o
günkü yemek menüsünden; bu yüzden semizotundan fazla fazla yararlanıyorum.
Özellikle sabah kahvaltılarında, yemek aralarında çiğ olarak tüketmeye
bayılıyorum.
Omega-3, vücut tarafından üretilmediği
için mutlaka dışarıdan alınması gerekiyor. Hücrelerin sağlıklı çalışabilmesi
için de vücudumuzun bu yağ asitlerine olan ihtiyacını göz ardı etmemeliyiz.
0 yorum:
Yorum Gönder