5 Eylül 2012 Çarşamba

Semizotundaki Omega_3


     Sadece salatalarda ve yemeğini yaparak kullandığımız semizotunun besin değerlerini öğrendikten sonra, ona daha çok yer vermeye çalışıyoruz. Öncelikle pişirerek yemek yapmaktan vazgeçtik; çünkü pişerken besin değerini de büyük oranda kaybettiğini öğrendik.

     Balıktaki omega-3'ten yararlanmak adına, çok sevmesem de tüketimine önem veriyorum. Büyük bir keyif aldığım söylenemez o günkü yemek menüsünden; bu yüzden semizotundan fazla fazla yararlanıyorum. Özellikle sabah kahvaltılarında, yemek aralarında çiğ olarak tüketmeye bayılıyorum.

     Omega-3, vücut tarafından üretilmediği için mutlaka dışarıdan alınması gerekiyor. Hücrelerin sağlıklı çalışabilmesi için de vücudumuzun bu yağ asitlerine olan ihtiyacını göz ardı etmemeliyiz.

 



0 yorum:

Yorum Gönder