28 Eylül 2012 Cuma

Lor Peynirli Tatlı


Hamuru İçin:

1 çay bardağı eritilmiş yağ ya da sıvı yağ
1 çay bardağı hindistan cevizi
1 paket kabartma tozu
Yarım kg lor peyniri
3 çorba kaşığı un
2 paket vanilya
3 adet yumurta
Yeterince irmik

Şerbeti İçin:
4.5 su bardağı şeker
4 su bardağı su
Yarım limon suyu

Yapılışı: Önce peynir, yumurta ve yağı birlikte yoğrulur. Daha sonra un, kabartma tozun, vanilya ve hindistan cevizin de eklenerek yoğurmaya devam edilir. Son olarak irmik de ilave edilerek, ele yapışmayan kıvamda bir hamur haline getirilir. Küçük parçalar koparılarak şekil verilir ve yağlanmış tepsiye yerleştirilip, fırına verilir.
Bu arada şerbeti kaynatılır. Şeker ve sıcak suy birlikte 5 dk kaynatıldıktan sonra limon suyunu da eklenerek ocağın altı kapatılır. Şerbet de tatlı da sıcak olmalıdır. Fırın kapatıldıktan sonra tatlılar 5 dk fırında bekletilip, şerbetini iyice emmesini sağlanır. Üzeri de hindistan cevizi ile süslenir.



0 yorum:

Yorum Gönder