Yumurtaları kullanırken kabuklarının da bir besin değeri taşıyabileceğini hiç
düşünmemiştim. O kadar sert bir maddeyi midenin eritebileceğini de hiç hesaba
katmamıştım. Oysa yumurta kabukları
bol miktarda kalsiyum
barındırıyormuş. Sanırım asıl mesele, buradaki kalsiyumdan nasıl yararlanabileceğimiz olsa gerek.
Yumurtaları kırmadan önce kabuklarını
güzelce yıkıyoruz. Bunları bir miktar olana kadar biriktiriyoruz. Sonrasında
rondodan geçirerek küçültülebildiği kadar inceltiyoruz. Bu kabukları her gün
bir çay kaşığı alıp, suyla yutuyoruz. Düzenli olarak bir ay uyguluyoruz.
Buradaki en önemli nokta, yumurta kabuklarının çok iyi
yıkanmasıdır. Mümkünse bir bezden ya da bulaşık süngerinin yeşil tarafından
destek almak gerekiyor; çünkü kabuklarda barınan mikroplardan enfeksiyon
kapılabilir.
0 yorum:
Yorum Gönder