26 Ağustos 2012 Pazar

Yumurta Kabuğundaki Kalsiyum

 
     Yumurtaları kullanırken kabuklarının da bir besin değeri taşıyabileceğini hiç düşünmemiştim. O kadar sert bir maddeyi midenin eritebileceğini de hiç hesaba katmamıştım. Oysa yumurta kabukları bol miktarda kalsiyum barındırıyormuş. Sanırım asıl mesele, buradaki kalsiyumdan nasıl yararlanabileceğimiz olsa gerek.

     Yumurtaları kırmadan önce kabuklarını güzelce yıkıyoruz. Bunları bir miktar olana kadar biriktiriyoruz. Sonrasında rondodan geçirerek küçültülebildiği kadar inceltiyoruz. Bu kabukları her gün bir çay kaşığı alıp, suyla yutuyoruz. Düzenli olarak bir ay uyguluyoruz.

     Buradaki en önemli nokta, yumurta kabuklarının çok iyi yıkanmasıdır. Mümkünse bir bezden ya da bulaşık süngerinin yeşil tarafından destek almak gerekiyor; çünkü kabuklarda barınan mikroplardan enfeksiyon kapılabilir.
 

0 yorum:

Yorum Gönder