27 Nisan 2013 Cumartesi

Vücut Tipine Göre Nasıl Giyinmelisin?


Moda; kadınlar sözlüğünün ilk satırındaki sözcük! Şıklığın, şatafatın adresi, mutluluğun gereği... Yağmurda şemsiyesiz kalmamak için mutlaka takip etmeli! Giyinmenin bir sanat olduğu, bu sanat içinse gelişmiş görsel duyulara ihtiyaç duyulduğu herkesçe malumdur. Hâl böyleyken, zaten her kadında az ya da çok bulunan bu sanatsal yeteneği geliştirmek de, yine biz kadınlara düşmektedir. Günümüzde yaygın olan moda programlarını izleyerek ya da internetten takip ederek, demode olma kâbusundan kolaylıkla kurtulabiliriz. Bu sayede moda evlerini bir ölçüde ayağımıza getirtirken, aslında kendi kendimizin de modacısı olma yolundayızdır. Yalnızca biraz gayret ve dikkat... İlk kural, her şeyden önce, bedenimizi tanımamız gerektiğidir. Gereklilikten öte, bu bir mecburiyettir. Aksi hâlde modaya uymamızın ya da kaliteli giyinmemizin, emin olun hiçbir anlamı ve önemi kalmayacaktır.          
  2013’ün modasından yararlanıp, şıkların arasına katılabilmek için birkaç tüyo alalım…      Kısa bir boyuna ve hatta büyük göğüslere sahipseniz mutlaka V yaka bluzları seçmeli ve dekolteye yer vermelisiniz.                                                                                                                                 
Geniş omuzlarınız var ise vatkalar düşmanınız, straplez kesimler tercihiniz olmalı.  Boyunuz kısa ise kısa etek ve şortlar sizi 2013 ilkbahar/yaz modasında şıklıktan uzaklaştıracağı gibi bütün zaman dilimlerinde de aynı etkiyi yaratacaktır. Uzun ceketler, büyük cepler, boyunuzdan bir parça daha çalacaktır.                                                                                             
Basenleriniz varsa tayttan kesinlikle kaçınmalısınız. Düz kesim ve dökümlü pantolonlar tercihiniz olmalıdır.                                                                                                                                 
Göbeğiniz varsa göğüs altından genişleyen formlar sizi modernliğe ulaştıracaktır.  Her ne kadar modayı takip etmek gerekiyorsa da, bu işin sırrı, beğendiğimiz bölgeleri ön plana çıkararak, hoşlanmadığımız bölgeleriyse arka plana iterek 2013 sezonunda yine şıkların arasına katılabilmektir.

0 yorum:

Yorum Gönder