Tarihi çok
eskilere dayanıyormuş aslında, ama biz tanışalı çok fazla olmadı kefirle. Marketlerde satılanların tadı,
ekşi ayrandan farklı olmadığı için pek hazzedemedim. Evde mayalanan kefire ise
çok alıştım. Lezzeti de, kıvamı da farklı oluyor.
Her mayalama sonrası da çoğalarak gidiyor;
böylelikle başkaları da bizim kefir
mayalarımızdan yararlanabiliyor. Saç ve cilt maskelerinde kefirden ne kadar
verimli sonuç alındığını anlatmıştım. İçerek faydalanmak da en akıllıca
hareketlerden biri olsa gerek.
Benim gibi yoğurt ve sütten midesi
rahatsızlananlar için harika bir kalsiyum
deposu olmakla birlikte midede en ufak bir rahatsızlık yaratmıyor. Ayrıca mide ağrısı ve yanmalarına mükemmel
geliyor. Müthiş bir tokluk hissi veriyor. Düzenli kullanım sonrasında sabahları
çok dinç uyandığınızı ve gün içinde daha dirençli olduğunuzu
gözlemleyeceksiniz.
İbrahim
Saraçoğlu önerisiyle söyleyebilirim ki, haftada bir bardak kefir, bize yeterli gelecektir.
0 yorum:
Yorum Gönder