1 Eylül 2012 Cumartesi

Kefirin Faydaları


     Tarihi çok eskilere dayanıyormuş aslında, ama biz tanışalı çok fazla olmadı kefirle. Marketlerde satılanların tadı, ekşi ayrandan farklı olmadığı için pek hazzedemedim. Evde mayalanan kefire ise çok alıştım. Lezzeti de, kıvamı da farklı oluyor.

     Her mayalama sonrası da çoğalarak gidiyor; böylelikle başkaları da bizim kefir mayalarımızdan yararlanabiliyor. Saç ve cilt maskelerinde kefirden ne kadar verimli sonuç alındığını anlatmıştım. İçerek faydalanmak da en akıllıca hareketlerden biri olsa gerek.

     Benim gibi yoğurt ve sütten midesi rahatsızlananlar için harika bir kalsiyum deposu olmakla birlikte midede en ufak bir rahatsızlık yaratmıyor. Ayrıca mide ağrısı ve yanmalarına mükemmel geliyor. Müthiş bir tokluk hissi veriyor. Düzenli kullanım sonrasında sabahları çok dinç uyandığınızı ve gün içinde daha dirençli olduğunuzu gözlemleyeceksiniz.

     İbrahim Saraçoğlu önerisiyle söyleyebilirim ki, haftada bir bardak kefir, bize yeterli gelecektir.






0 yorum:

Yorum Gönder