10 Eylül 2012 Pazartesi

Tarçınlı Kurabiye



       Malzemeler:
      1 paket margarin( tereyağ olabilir, birazı sıvı yağ olabilir.)
      1 fincan pudra şekeri
      1 fincan, küçük parçalara ayrılmış ceviz
      1 paket kabartma tozu
      10 fincan un
      Yapılışı:
      Margarini(oda sıcaklığında) şekerle karıştırıp, unu, kabartma tozunu ve en son cevizi ekleyerek hamuru yoğuruyoruz. Orta kıvamda bir hamur hâline geldikten sonra tırtıl şeklini veriyoruz.
    Şekilleri verilmiş kurabiyeleri biraz dinlendirdikten sonra sıcak fırına pişmek üzere yerleştiriyoruz.
     Fırından çıkan kurabiyeler soğumadan, karıştırmış olduğumuz eşit miktarda pudra şekeri ve tarçın karışımını üzerine ekliyor, süslememizi tamamlıyoruz.
     Özellikle çayın yanında yemek için ağızda dağılan bu süper lezzete hayır diyebileceğimizi hiç sanmıyorum.

0 yorum:

Yorum Gönder