13 Ağustos 2012 Pazartesi

Adet Sancısına Son



     Başıydı, sonuydu derken neredeyse her ayından bir haftasını çalar ömrümüzün. Çektiğimiz ağrılar, mide bulantıları, hâlsizlik, aldığımız ağrı kesicilerin etkisiyle sürekli bir uyku hâli kalır geriye... Bu ay bittikten sonra bir dahaki ay hiç gelmeyecekmiş gibi unuturuz adet dönemlerimizi.

     Çoğumuz bilmeyiz bu güzelim çiçeğin çare olabilmek için kırlardan bizi izlediğini. Hiçbir zaman da bilemeyecektik, eğer İbrahim Saraçoğlu söylemeseydi papatyanın mucizesini.

     Kaynamakta olan bir bardak suyun içerisine bir tutam kuru papatya atıyoruz. Ağzı kapalı olarak 5 dk kısık ateşte kaynatıyoruz. Hafif ılıyınca süzüp, çayını içiyoruz.

     Her adet döneminden 3 gün önce başlayarak, bu dönem bitene kadar günde bir bardak içiyoruz. Zamanı ise sabah kahvaltısından ya da akşam yemeğinden yarım saat önce.

    Poşet çay değil de, kırdan toplanmışı çok daha etkili oluyor. Düzenli kullanımdan sonra ağrılarda ciddi anlamda azalma oluyor, mide bulantısı vs hiç kalmıyor. Bedendeki problemleri azalttığı gibi ruhsal gerginliği, huzursuzluğu da zamanla ortadan kaldırıyor.

     Ben bu kürü 6-7 ay uygulayıp bırakıyorum. İhtiyaç hissettiğimde tekrar baştan alıyorum. Adet dönemlerim ciddi anlamda rahatladı ve yaşantıma büyük bir kolaylık sağladı.

     Bu bilgiyi bize ulaştıran İbrahim Saraçoğlu'na çok şey borçluyum.

    

0 yorum:

Yorum Gönder