6 Ekim 2014 Pazartesi

Ten Rengine Göre Ruj Seçimi Nasıl Yapılır?


 
Makyaj çantanızda en az bir tane ruj kesinlikle vardır. Ruj kullanmayı sevmiyorum, diyen bir kadına pek rastlamamışsınızdır. Araştırmalar göstermektedir ki, kadınların yüzde 60’ı ruj sürmeden evden çıkmamaktadır. O halde makyaj malzemelerinden en çok tercih edilir olan ruju doğru renkte seçiyor musunuz? Bu yazımızda size ten rengine göre ruj rengi seçme tüyoları vereceğiz.
Kumral saç ve buğday tene uygun ruj rengi

Kumral saç ve buğday tene sahip olanlar, ruj rengi seçiminde şanslı olan gruptandır. Çünkü birçok ruj rengi kendilerine yakışmaktadır. Bu nedenle de, seçenekleri çok daha fazladır. Sadece dişleriniz çok beyaz değilse, koyu kahverengi ruj seçiminden mutlaka kaçınmanız gerekir. Pembe ve nüde renkleri buğday tenler için çok şık bir seçim olacaktır. Nude tonları seksi bir hava yakalamanızı sağlarken, pembe zarif bir bayan olmanıza yardımcı olacaktır. Tatil dönüşlerinde sahip olduğunuz bronz tenle ise, şeftali tonundaki bir ruj çekiciliğinizi ön plana çıkaracaktır. Sıcak toprak tonları, günlük makyajınız için ideal olurken, parti gibi özel günlerde de altın rengi rujlar hiç de abartılı durmayacaktır.

Kızıl saç ve beyaz tene uygun ruj rengi

Beyaz ten ve kızıl saçlara sahipseniz, yeterince iddialı görünüyorsunuz demektir. Sadece parlatıcı kullanmanız sizin için yeterli gelecektir. Ancak renk seviyorsanız, o zaman da portakal ve karamel tonlarındaki ruj renklerinden seçmenizi öneriyoruz. Kırmızı ruj da kullanabilirsiniz. Ancak biraz riskli bir tercih olacaktır. Çünkü kıpkırmızı bir ruj bembeyaz teninizi soluk gösterecektir. Kahveye yakın kırmızılar, kırmızı ruj isteyenlere yakışacaktır.

Sarı saç ve açık tene uygun ruj rengi
Sarı saç ve açık tenli bayanlar, zaten yeterince dikkatleri üzerine çekmektedir. Bu yüzden makyaj yaparken renklerin ayrı bir önemi vardır. Pastel tonlarındaki ruj renkleri, sarışın bayanlar için çok iyi bir seçim olacaktır. Ama daha da iddialı olmak istiyorsanız kırmızı renkli ruj sizin için biçilmiş kaftan olacaktır. Akşam saatlerinde de çok daha iddialı olmanızda hiçbir sakınca bulunmamaktadır.

Siyah saç ve esmer tene uygun ruj rengi


Esmer tenlere günlük hayatta en çok yakışan renktir, pembe. Pembe ruj, esmer tenli ve siyah saçlı bayanların en önemli makyaj malzemelerinden biri olmalıdır. Bunun dışında, esmerler de ruj seçiminde şanslı gruptandır. Çünkü renk yelpazeleri yine çok geniştir. Mürdüm, kahverengi, kırmızı ve daha birçok renk sizin ruj renginiz olabilir. Tek dikkat etmeniz gereken nokta ise, çok açık renklerdeki pembe rujlardan kaçınmak ve pembenin abartılı ışıltılı rujlarından ise tamamen uzak durmaktır.
En güzel ruj renkleri