30 Haziran 2014 Pazartesi

Verrutol Siğil İlacı Kullanarak Siğillerden Kurtulun


 Verrutol siğil ilacı içeriğinde florourasil oranı %5, salisilik asit %10 asitleri bulundurur. Solüsyon olarak 15 g dır. Verrutol kullanarak inatçı bütün siğilleri ortadan kaldırabilirsiniz. Deneyen herkesin kesinlikle sonuç aldığı verrutol düzenli kullanıldığı zaman %100 sonuç alınabilir. Vücudunuzun neresinde çıkarsa çıksın her tarafta rahatlıkla kullanabileceğiniz asit oranı normal olan bir ilaçtır demek doğru olacaktır.

Bazı siğil ilaçları asit açısından oldukça yoğun olduğu için etkisinden ziyade kullanılamıyor oluşu ile birlikte pek bir yarar sağlamaz. Bunun yerine bizim tavsiyemiz normal dozlarda olan, kesinlikle işe yarayan ilaç Verrutoldur.

Verrutol günde iki defa sabah ve akşam olmak üzere kullanılır. Verrutolu içinden çıkan küçük fırça ile de sürebilirsiniz. Ancak süreceğiniz bölgeye bağlı olmak şartıyla.

Çünkü sadece siğilin üzerine sürmeniz gerekiyor. Aksi durumda kızarma ve yanma gibi sorunlar meydana gelebilir. Eğer siğiliniz oldukça küçükse önerimiz kibrit çöpü ya da kürdan olacaktır.

Bu şekilde herhangi bir sorun ile karşılaşmayacağınızı düşünüyoruz. Sadece siğilin üzerine gelirse herhangi bir acı hissetmezsiniz. Ancak deri ile temas etmesi halinde yine pek fazla zararı dokunmaz.

Son olarak verrutolun fiyatı da pek fazla bir şey değil. Diğer ilaçlara göre oldukça makul olan fiyatını güncel olarak on tl civarındadır.

Verrutolu kullanıp yan etkisini gören olmasa bile yine doktor kontrolü ile almanızda fayda vardır. Kızarma ya da herhangi bir durum zamanla geçmektedir.

26 Haziran 2014 Perşembe

Size Özel Güzellik Sırları


 
Birçok konuda fikrimiz vardır; ancak, bilgimiz yoktur. Cilt bakımı da, hepimizin bir şeyler bildiği ancak yeterli belki de fazlaca yanlışlar yaptığımız konulardan biridir. Kulaktan dolma süregelen bilgilerin doğruluğunu hep birlikte irdeleyelim.

Selülit, çok kahve içenlerin hastalığı mıdır? Güneş, sivilcelere iyi gelir mi?  Bilgilerinizi gözden geçirmeye, güzellik mitlerini gerçeklerle yüzleştirmeye ne dersin?

Bakalım doğruları ne kadar biliyorsunuz?
1- Kükürtlü sabun ile sivilcelerinizden kurtulun.
Bu sabunlar düzenli kullanıldığında bazik etkisi ile sivilce iltihaplarını kurutabiliyor, fakat sonrasında uygun bir nemlendirici kullanmak şart! Ayrıca bir kez kullanmak veya ara ara kullanmak da sonuç vermiyor.

2-Selülitler sadece fazla kilosu olanların sorunu değildir.
Selülit, bir dolaşım problemi… Bu yüzden zayıf-şişman herkesin karşılaşılabileceği bir sorun. Kilolu insanların selülitle daha sık karşılaşmalarının sebebi ise fazla kilolarından dolayı yaşadıkları dolaşım sorunu… Tabii bunun yanında genetik nedenler, kahve, kola tüketimi, doğum kontrol hapları, hareketsizlik de bu sorunu tetikliyor.

3- Selülitlerinizin düşmanı kola ve kahvedir.
Kola ve kahve gibi kafein oranı yüksek gıdalar, selülit oluşumunu tetikliyor!

4- Çatlaklarınızın baş düşmanı hızlı kilo alıp vermektir.
Bir zayıflayıp bir şişmanladığımızda vücut dengemiz hızlı bir şekilde bozuluyor. Cildimiz yeterince elastik davranış gösteremediğinde de çatlaklar oluşuyor.

5- Sabun cildinizin ph’ını bozarak kurutur.
Sabun içeriği itibariyle bazik bir ürün. Bu yüzden de ciltte kurumalara ve gerilmelere sebep olabiliyor.

6- Fondöten sürmek sivilcelerinizi arttırır.
Sivilcelerin iyileşebilmesi için hava ile temas etmesi gerekiyor. Fondöten içeriği yönüyle yağ bazlı bir kozmetik ve cildin hava ile temasını önlüyor. Ayrıca sürme anında sivilce iltihabının dağılmasına da sebep olabiliyor. Bu yüzden fondöten kullanıldığında sivilcelerin artması mümkün.

7- Sık sık banyo yapmanın cildinizi kuruttuğunu unutmayın.
Cildimiz asidik bir yapıya sahip. Sabun ve duş jeli gibi ürünler, cildimizi bazik seviyeye getiriyor ve bu da kurumalara sebep olabiliyor. Dolayısıyla duştan sonra mutlaka vücudu kremlerle nemlendirmek gerekiyor.

8- Yüzüstü yatmak cildinizin çok erken kırışmasına yol açar.
Nasıl ki aynı hareketi ve mimiği sürekli tekrarlamak o bölgenin daha hızlı kırışmasına sebep oluyorsa, sürekli yüzüstü yatmak da belirli bölgelerin daha hızlı kırışmasına sebep olabiliyor.

9- Yağlı ciltlerin de nemlendiriciye ihtiyacı vardır.
Nemsiz kuruluk ve yağsız kuruluk durumları ayrı kavramlar. Yağlı cilde sahip kişilerin de ciltlerini nemlendirmeleri, ancak su bazlı nemlendiricileri tercih etmeleri gerekiyor.

10- Ağda yaptıktan sonra sakın güneşe çıkmayın.
Ağda uygulaması özellikle yüz bölgesinde hassasiyet yaratıyor ve bu durum bazen lekelenmelere ve alerjik reaksiyonlara sebep olabiliyor. Bu yüzden ağda sonrası güneşe çıkmamak, çıkılacaksa da mutlaka koruyucu ürün uygulamak gerekiyor.

11-Tüyleri jilet ile almak sanıldığı gibi tüyleri kalınlaştırmaz.

Tüyleri jiletle almak kalınlaşmaya neden olmuyor. Sadece tıraş edilmiş kılın çıkarken ucu daha keskin olduğundan kalınmış imajı veriyor.

12- Pudra sürerek sivilcelerinizden kurtulamazsınız.
Pudranın sivilceyi kuruttuğu gözlense de, cildin hava almasını engellediği ve uzun vadede daha fazla sivilce oluşumuna sebep olduğu da bir gerçek.

13-Bacak bacak üstüne atarak oturmak çatlakların oluşmasına neden olmaz.
Vücuttaki çatlaklar ani kilo alıp vermekten kaynaklanıyor. Bacak bacak üzerine atarak oturmak çatlak problemine sebep olmuyor, ancak dolaşım engellendiğinden bacaklarda dolaşım sorunu yaratabiliyor.

14- Dikkat! UV korumaları içeren makyaj ürünleri kullanırken güneş kremi kullanmanız gerekmiyor.
Eğer ürünün içindeki “titanyum di oksit” oranı yeterli ölçüdeyse, ekstra güneş korumasına gerek yok. Ama normal ürünlerde olduğu gibi tekrarı mutlaka gerekli.

16 Haziran 2014 Pazartesi

Güneş Lekeleri İçin Maskeler


Son zamanlarda hepimizin kabusudur, güneş lekeleri. Güneşin zararlı ışınları ciltte lekelenmelere sebep oluyor ve işin kötü tarafı üzerinden ne kadar çok zaman geçerse o kadar da lekelerden kurtulmak zor oluyor.
Cilt lekeleri pek çok kadının hayatını kabusa çevirebilir. Güneşe korunmasız çıkmak, güneşin en tepede olduğu zamanlarda bronzlaşmak için uzanmak lekelerin oluşumundaki en büyük etken. Ki artık şehir içinde normal zamanda bile korunmasız olarak dışarı çıkmayı hiçbir doktor önermiyor. Yaz tatiline gitmeden önce lekeler için yapacaklarınızı yapın, gerekli bakımları uygulayın ama güneşe çıkarken yine de tedbiri elden bırakmayın.
Biraz dikkat ve özen göstererek güneş lekelerinden rahatlıkla kurtulabilirsiniz.
Elma Sirkesi :
Aynı miktarlarda Su ve Elma sirkesini bir kapta kaynatın. Daha sonra bu karışım ile yüzünüze buhar banyosu yapın. Ayrıca gene aynı miktarlarda su ve elma sirkesini ile yüzünüzü 3-4 günde bir silerek de cilt lekelerinizden kurtulabilirsiniz.
Anason Tohumu :
Anason tohumları bir kaba konarak üstünü kapatıncaya kadar su eklenir ve kaynatılır. Tohumlar süzülerek atılır ve elde edilen su soğuduktan sonra cilde masaj yapılarak sürülmesi haline cilt lekelerin önlenmesi ve canlılık kazanması sağlanır.
Arpa Unu :
Arpa unu hamur haline getirilerek yüze maske halinde sürülür ve 2 saat süresince bekletilir. Bu işlem sonucunda yüzdeki lekeler yok olur.
Aşk Otu :
Aşk otu kökü kaynatılarak elde edilen sıvı, yüzdeki lekeleri yok eder.
Biberiye :
Biberiye, merhem haline getirilerek vücuda sürülerse cildi güzelleştirir, kırışıklıkları giderir. 2 gram kurutulmuş biberiye yaprağı ve çiçeği bir tas içinde 20 dakika kaynatılarak, vücut yıkandığında güzelleştirir, pürüzsüz hale getirir.
Bu uygulamaları akşamları yapmaya özen gösterin ve mutlaka güneşe çıkmadan önce güneş koruyucu kremler kullanmayı ihmal etmeyin.

6 Haziran 2014 Cuma

Diş İpinin Faydaları


Üstelik yapılan bu temizliğin yeterli olmadığını, hatta diş etlerimize zarar verdiğimizi bile bile bu alışkanlığımızdan bir türlü vazgeçmeyiz.
Hâlbuki diş sağlığımız açısından diş ipi çok önemli olmasına rağmen, kendimizce çeşitli bahaneler üreterek ya hiç kullanmayız ya da çok az kullanırız.
Kaldı ki, dişleri birbirine çok yakın olanların diş ipini özellikle kullanmaları gerekmektedir; çünkü diş araları, gerek kürdanla gerekse fırçayla tam olarak temizlenememektedir. Bunun da dişlerde plak oluşumuna, bu plakların da ağız kokusuna sebebiyet verdiğini ve ayrıca çürümelere de yol açtığını bilmeyenimiz yoktur.

Diş ipi kullanın
Öyleyse ne yapıyoruz? Diş sağlığımız için fırça gibi, diş ipi kullanımını da alışkanlık hâline getirmeye özen gösteriyoruz.
Diş sıkması, diş eti rahatsızlıkları gibi durumlarda da mutlaka doktor kontrolünde olunmalıdır.

Diş ipi nasıl kullanılır?
Yaklaşık 15-20 cm uzunluğunda bir diş ipi alarak uç kısımlarını her iki elinizin orta parmağının uçlarının çevresine sarın. Her iki elinizde de baş ve işaret parmağınızı kullanarak yaklaşık 2,5 - 5 cm'lik bir kısmı tutun ve baş parmaklarınızın yardımıyla üst dişlerin arasına yerleştirin.

Diş ipinin bir kısmını (yaklaşık 2,5 - 5 cm) parmaklarınız arasında gergin bir şekilde tutarak ve işaret parmağınızı kullanarak iki alt dişin arasındaki temas yüzeylerine sokun.

Diş ipini dişler arasında zigzag şeklinde yavaşça hareket ettirin. DİŞ İPİNİ DİŞ ETLERİNİZE UYGULAMAYIN. Diş etleriniz zarar görebilir. Diş ipini tüm diş boyunca uygulayın.

Yukarı ve aşağı hareket uygulayarak diş ipini yeniden diş yüzeyine ve diş eti çizgisinin altına uygulayın.