27 Mart 2013 Çarşamba

Saç Derisindeki Egzama


    Önce kepek zannedip, fazla önem vermezsiniz. Kepek karşıtı hiçbir şampuandan da sonuç alamazsınız. İşte o noktadan sonra saç derisinde bir problem olabileceği şüphesi kaplar içinizi. Çünkü saç derisi kabuk kabuk soyulur, kaşınır, kurur, belki deride küçük yaralar oluşmaya başlar ve saçlarınız dökülür. Omuzlara dökülen ve saçın yüzeyine çıkan iri iri soyulmuş deriler sizi korkutmaya başlar. Geçen yıllarla birlikte artan şikâyetler artık sizi bir dermatoloğa başvurmaya zorlar.

    Doktorunuz size egzama teşhisi koyarak, kortizonlu şampuanlarla evinize gönderir. Bu şampuanlarla probleminizin ortadan kalktığını, saç derinizin rahatladığını hissedersiniz. Fakat kısa bir sürenin sonunda aynı problemlerinizin tekrarladığını gözlemlersiniz ve öğrenirsiniz ki; saç derisinde baş gösteren bu sorun geçici değildir. Kortizonlu şampuanları kullandığınız müddetçe, sorunsuz gibi görünen saçlar ve kortizonun vücutta bıraktığı zararlar kalır geriye.

    Egzamalı saç derisinin kuruduğunu ve neme ihtiyacı olduğunu rahatlıkla gözlemleyebilirsiniz. Bu yüzden, kullandığınız şampuanın içerisine ekleyeceğiniz bir tatlı kaşığı sızma zeytinyağı şikâyetlerinizin büyük bir kısmını ortadan kaldıracaktır. Saçlarınız her yıkamada zeytinyağındaki E vitaminiyle besleneceği gibi, nem kazanarak, kaşıntı ve derideki soyulma şikâyetleriniz de en aza inecektir. Hem de hiçbir yan etkiye maruz kalmadan.