Artık denemelerimi sizlerle buradan paylaşıyorum. Yorumlarınızı da bekliyorum. Sevgiler...
http://www.meleklermekani.com/portal/yazgin-mi-algin-mi-makale,8.html
http://www.meleklermekani.com/portal/simdi-tam-zamani-makale,9.html
http://www.meleklermekani.com/portal/bir-sen-daha-makale,10.html
http://www.meleklermekani.com/portal/kucuk-kacamaklar-makale,11.html
http://www.meleklermekani.com/portal/seni-seviyorum-makale,16.html
http://www.meleklermekani.com/portal/karsi-cins-makale,36.html
23 Aralık 2012 Pazar
Kakaolu Kurabiye
Akşamları çay keyfi
yaparken, yanında harika birer atıştırmalık olacak.
Üstelik çok büyük gönül rahatlığı ile tüketeceğiz; çünkü kendi mutfağımızdan ve
kendi elimizden çıkacak. Son zamanlarda benim de çok tükettiğim bisküvi,
çikolata ve gofrete fazlasıyla seçenek oluşturacak. Kısa sürede bizim evde
vazgeçilmez hâline geldi. İçerisinde mısır nişastası bulunması, çok
çıtırlı bir tat bırakıyor ağızda. Bilinen un kurabiyelerinin aksine, bisküvi
havasında. En büyük özelliği de, hiç bayatlamaması ve misafire ikram için her
daim beklemesi. Şimdi bu muhteşem lezzetin yapılışına göz atalım...
Malzemeler:1 paket mısır nişastası
1 çay bardağı şeker
1.5 çay bardağı un
3 kaşık kakao
4 kaşık tereyağ
1 yumurta
1 paket kabartma tozu
4 kaşık hindistan cevizi
16 Aralık 2012 Pazar
Trabzon Hurması Tatlısı
Trabzon Hurması... İlk defa duyduğumda ilgimi çekti. Tam kızarmamış domates gibi. Sonra da
ne kadar faydalı bir besin olduğunu öğrendim. İlk defa tattığımda da hiç alışık
olmadığım bir lezzeti keşfettim. Şirin bir tatlı hâline getirilmiş ve minik
kuplarda çok iştah açıcı görünüyor, masada harika bir görsellik yaratıyordu.
İşte tüm övgülerimi hak eden bu basit ama farklı tatlı...
Trabzon hurmasını rondodan geçirip, istediğimiz bir cam kâseye boşaltıyoruz. Üzerine dondurma ve en üstüne de şam fıstığı ekleyerek süslüyoruz. Böylece turuncu, beyaz, yeşilden oluşan renk cümbüşümüz hazır.
Buradaki önemli nokta, hurmanın yeterince olgunlaşmış olması gerektiğidir. Aksi halde aynı keyfi alamıyoruz.
more »
Trabzon hurmasını rondodan geçirip, istediğimiz bir cam kâseye boşaltıyoruz. Üzerine dondurma ve en üstüne de şam fıstığı ekleyerek süslüyoruz. Böylece turuncu, beyaz, yeşilden oluşan renk cümbüşümüz hazır.
Buradaki önemli nokta, hurmanın yeterince olgunlaşmış olması gerektiğidir. Aksi halde aynı keyfi alamıyoruz.
9 Aralık 2012 Pazar
Yaşamın Ötesinde/Richard Matheson
Ölümden sonrasını düşündüğümde, zihnimde hep somut ve yavan
görüntüler beliriyordu. Cehennem, sonsuz bir ateş; cennet ise yine sonsuz
yeşillikler diyarı... Bunun için olsa gerek, düşüncelerimde pek yer
kaplamayamazdı.
Chris Nielsen ve Annie ile cennet ve cehenneme farklı bir pencereden bakabilecek, kimi bilinmezlikleri, hayal gücü sınırlarınızı zorlayarak çözümleyebileceksiniz. Evrene dair anlayışınız da yine değişecek, biraz felsefi, biraz hayalperest, bakış açınıza sıra dışı bir yön verecektir.
Chris Nielsen ve Annie ile cennet ve cehenneme farklı bir pencereden bakabilecek, kimi bilinmezlikleri, hayal gücü sınırlarınızı zorlayarak çözümleyebileceksiniz. Evrene dair anlayışınız da yine değişecek, biraz felsefi, biraz hayalperest, bakış açınıza sıra dışı bir yön verecektir.
2 Aralık 2012 Pazar
Angela'nın Külleri/Frank McCourt
Çok beğenerek
okuduğum ve uzun süre etkisinden kurtulamadığım bir otobiyografik roman. Çok
şeyi anlayabildiğimizi zannedersek de, aslında yaşamadığımız hiçbir şeyi
anlayamıyoruz. Sefaleti, yoksulluğu biraz olsun hissedebilmek için bu kitabı
okumalıyız.
Açlığın nasıl
bir duygu olduğu, ancak bu denli güzel yansıtılabilir satırlara. Gazete
kâğıdına bulaşmış yiyecek artıklarının ve yağ bulaşığının aç bir insanı ne
kadar cezbettiği de, kitabın bende bıraktığı derin izlerin başında geliyor.
Yaşamdaki her
şey, bir çocuğun penceresinden farklı görünür. Angela'nın Külleri'ni de
ayrıcalıklı kılan, Frank McCourt'in gördüklerini, sefaletin izini bir çocuğun,
kendi çocukluğunun gözlerinden böylesine gerçekçi anlatmasıdır.
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)