23 Aralık 2012 Pazar

Sıra Denemelerimde...

Artık denemelerimi sizlerle buradan paylaşıyorum. Yorumlarınızı da bekliyorum. Sevgiler...

http://www.meleklermekani.com/portal/yazgin-mi-algin-mi-makale,8.html


http://www.meleklermekani.com/portal/simdi-tam-zamani-makale,9.html


http://www.meleklermekani.com/portal/bir-sen-daha-makale,10.html


http://www.meleklermekani.com/portal/kucuk-kacamaklar-makale,11.html


http://www.meleklermekani.com/portal/seni-seviyorum-makale,16.html


http://www.meleklermekani.com/portal/karsi-cins-makale,36.html

Kakaolu Kurabiye



   Akşamları çay keyfi yaparken, yanında harika birer atıştırmalık olacak. Üstelik çok büyük gönül rahatlığı ile tüketeceğiz; çünkü kendi mutfağımızdan ve kendi elimizden çıkacak. Son zamanlarda benim de çok tükettiğim bisküvi, çikolata ve gofrete fazlasıyla seçenek oluşturacak. Kısa sürede bizim evde vazgeçilmez hâline geldi. İçerisinde mısır nişastası bulunması, çok çıtırlı bir tat bırakıyor ağızda. Bilinen un kurabiyelerinin aksine, bisküvi havasında. En büyük özelliği de, hiç bayatlamaması ve misafire ikram için her daim beklemesi. Şimdi bu muhteşem lezzetin yapılışına göz atalım...
Malzemeler:
1 paket mısır nişastası
1 çay bardağı şeker
1.5 çay bardağı un
3 kaşık kakao
4 kaşık tereyağ
1 yumurta
1 paket kabartma tozu
4 kaşık hindistan cevizi

more »

16 Aralık 2012 Pazar

Trabzon Hurması Tatlısı



Trabzon Hurması... İlk defa duyduğumda ilgimi çekti. Tam kızarmamış domates gibi. Sonra da ne kadar faydalı bir besin olduğunu öğrendim. İlk defa tattığımda da hiç alışık olmadığım bir lezzeti keşfettim. Şirin bir tatlı hâline getirilmiş ve minik kuplarda çok iştah açıcı görünüyor, masada harika bir görsellik yaratıyordu. İşte tüm övgülerimi hak eden bu basit ama farklı tatlı...


Trabzon hurmasını rondodan geçirip, istediğimiz bir cam kâseye boşaltıyoruz. Üzerine dondurma ve en üstüne de şam fıstığı ekleyerek süslüyoruz. Böylece turuncu, beyaz, yeşilden oluşan renk cümbüşümüz hazır.

Buradaki önemli nokta, hurmanın yeterince olgunlaşmış olması gerektiğidir. Aksi halde aynı keyfi alamıyoruz.

more »

9 Aralık 2012 Pazar

Yaşamın Ötesinde/Richard Matheson


Ölümden sonrasını düşündüğümde, zihnimde hep somut ve yavan görüntüler beliriyordu. Cehennem, sonsuz bir ateş; cennet ise yine sonsuz yeşillikler diyarı... Bunun için olsa gerek, düşüncelerimde pek yer kaplamayamazdı.

Chris Nielsen ve Annie ile cennet ve cehenneme farklı bir pencereden bakabilecek, kimi bilinmezlikleri, hayal gücü sınırlarınızı zorlayarak çözümleyebileceksiniz. Evrene dair anlayışınız da yine değişecek, biraz felsefi, biraz hayalperest, bakış açınıza sıra dışı bir yön verecektir.

2 Aralık 2012 Pazar

Angela'nın Külleri/Frank McCourt


Çok beğenerek okuduğum ve uzun süre etkisinden kurtulamadığım bir otobiyografik roman. Çok şeyi anlayabildiğimizi zannedersek de, aslında yaşamadığımız hiçbir şeyi anlayamıyoruz. Sefaleti, yoksulluğu biraz olsun hissedebilmek için bu kitabı okumalıyız.
Açlığın nasıl bir duygu olduğu, ancak bu denli güzel yansıtılabilir satırlara. Gazete kâğıdına bulaşmış yiyecek artıklarının ve yağ bulaşığının aç bir insanı ne kadar cezbettiği de, kitabın bende bıraktığı derin izlerin başında geliyor.
Yaşamdaki her şey, bir çocuğun penceresinden farklı görünür. Angela'nın Külleri'ni de ayrıcalıklı kılan, Frank McCourt'in gördüklerini, sefaletin izini bir çocuğun, kendi çocukluğunun gözlerinden böylesine gerçekçi anlatmasıdır.