28 Ekim 2012 Pazar

Ferrari'sini Satan Bilge/Robin Sharma




Harika maddeler çıkarmış ve başucuma asmıştım. Onları paylaşmam yeterli gelecektir, kitabın değerini anlamamız için.

Bir alışkanlık, 30 günde aralıksız yapılarak kazanılır.

Alışkanlığın yerleşebilmesi için her gün aynı saatte aynı şeyi yapmamız gerekir.

Ruhsal dinginliği sağlayabilmemiz için her gün en az 15 dk. en fazla 50 dk. aynı yerde sessizliğimizi korumalıyız.

Zihninin çağırdığını yaşarsın. Bu yüzden tek bir negatif düşünceye yer vermeden her gün arzu ettiğin yaşamı hayal etmene izin ver. Zihnin gücünden şüphe ediyorsan, üst üste konulan tuğlanın el gücüyle nasıl kırıldığını düşün.

Vejetaryen türü beslenme, doğru bir beslenme biçimidir. Bir süre salata ile beslenerek kendini deneyebilirsin. Kısa sürede kendini daha dinç hissedecek, yorgunluğun minimuma inecektir.
more »

25 Ekim 2012 Perşembe

Dünden Bugüne

 
     Hem güncel kitaplardan, hem de klasiklerden okumaya devam ediyorum. Ayrıca daha önceden okumuş olduğum ve çok beğendiğim bazı kitapları yeniden okuyorum; hatırlayıp ona göre yorumlarımı yazabilmek için.

    Kimi kitaplar, güzelliğinden ve öğreticiliğinden hiçbir şey kaybetmiyor. Dün neyse, bugün de o oluyor. Ama kimi kitaplar var ki, ilk okuduğunda çok şey bulduğun kitap, tekrarında hiçbir şey vermiyor. Neyini beğenmiş olduğuna kendin bile şaşırıyorsun. Değişen ben miyim, yoksa kitaplar mı? Bu değişim, gelişim yolunda atılmış bir adım mı, yoksa insanın yüreğindeki tatminsizlik burada da mı kendini gösteriyor, henüz karar veremedim.

    Bildiğim bir şey var ki, ne zaman o satırlara ihtiyacın olursa, işte o zaman o kitap gelip seni buluyor. O en çok ihtiyacının olduğu zaman diliminde senin için çok şey ifade edip satırlardan çıkıyor, yüreğine yerleşiyor. Doğru zaman, doğru satırlar ve doğru kişi üçlemesi birbirini tamamladığı zaman oradan çıkacak enerjiden haz almamak mümkün değil.

 





21 Ekim 2012 Pazar

Piruze/Sinan Akyüz

   Çok akıcı ve yalın bir dille anlatılmış. Bu yüzden hiç kitap okuma alışkanlığı olmayan insanlar da rahatlıkla okuyabilirler. Günün bütün stresine ve karışıklığına rağmen yorgunluk ve dikkat gerektirmeden rahatlıkla okunabiliyor.


   Piruze'nin duygularını bir erkeğin bu kadar güzel dile getirebilmiş olması, beni ayrıca mutlu etti.

   Bir kadının duygularının tüm somutluğunu, yanlış karar verilmiş evliliğin hayata etkilerini, kapı aralığından duyuluyormuş hissi veren sohbete tanık olma tadını veren bir paylaşım...

14 Ekim 2012 Pazar

Meyveli Yoğurt


Bol kalsiyum deposu olan yoğurdun ne kadar faydalı olduğunu hepimiz duymuşuzdur. Tüketimine gelinceyse, hep sonraya erteleriz. Tıpkı benim yaptığım gibi.
Yoğurdun faydalarıyla ilgili birkaç yazı okuduktan sonra, yoğurt hakkında aslında hiçbir şey bilmediğimi fark ettim. İnsan sağlığına katkısı olan bu besinden yeterince yararlanmak gerekir. İşte en çok aklımda kalanları:

   Sinir sistemini düzenler, saçların, dişlerin ve kemiklerin gelişiminde çok büyük katkısı vardır. Cilde harika bir parlaklık verir, diş taşı oluşumunu engeller, vücuttaki mikropları öldürür. Bağışıklık sistemini kuvvetlendirir.
   Yoğurt tükettikten sonra midemde bir rahatsızlanma söz konusu olur; hep bir erteleme mücadelesine girerim. Ama bu kadar yararlı olan gıdadan da mutlaka tüketmek gerekiyor. İşte bu yüzden yoğurda mevsim meyvelerinden ekleyerek tüketiyorum. Elma, armut, üzüm vs. Böylelikle hem yoğurdun nimetlerinden yararlanıyorum, hem de midemde herhangi bir rahatsızlık hissetmiyorum. Ev yoğurdu olmasına ve suyuyla birlikte tüketmeye özellikle dikkat ediyorum.


7 Ekim 2012 Pazar

Merhaba


    Kimi zaman okuduklarım, öğrendiklerim, içimde bir çığlık atar ve dışarı çıkmak ister. Çareyi yazmakta bulurum böyle zamanlarda.

    Denenmiş olan ve onay alan her şeyi çok seviyorum. Direkt bir güvenle yola çıkıyorum. İşte bu yüzden ben de, sizlerle bir paylaşım içerisine girmeye karar verdim.

   Annemden çok sevdiğim lezzetleri, en çok beğendiğim ve altlarını çizdiğim kitapları, kendimde ve çevremde denediğim güzellik, bakım tariflerini, sağlıkla ilgili deneyimlediğim pratik bilgileri paylaşacağım. Ayrıca bilgiyi öğrendiğim kaynağı biliyorsam, mutlaka belirtmeye özen gösteriyorum.

    Umarım ki paylaşımlarım faydalı olur. Geldiğiniz için teşekkür ediyorum. Sizlerin de olumlu yorumlarınızı bekliyorum.




Hurmanın Yararları


Lezzetini çok sevdiğimden olsa gerek, adını duyduğumda bile yüzümde bir gülümseme oluşur. Lezzetleri sıralamaya koysak, en tepede yer alır benim için. Hurmada bulduğum tadı hiçbir şeyde bulamıyorum.

   Öğleden sonra yorgunluk, hafif açlık, bir de uyku hali çöker. Gün bitmeden enerjimiz biter. Yoğun bir çikolata isteği duyarız. İşte böyle zamanlarda hurma yetişiyor imdadımıza. Bir ya da iki tane hurma, hemen etkisini gösteriyor. Kısa sürede vücutta bir dinginlik ve enerji depolandığını görüyoruz. Tokluk hissi beliriyor ve en önemlisi şekere, hele hele de çikolataya duyulan ani istek kayboluyor.

   Özellikle biz kadınlar, sık sık kansızlık problemiyle karşılaşıyoruz. Böyle dönemlerde demir deposu bol olan hurmadan yeterince faydalanabiliriz.






4 Ekim 2012 Perşembe

Ev Pizzası


Malzemeler:
Yarım fincan şeker     
Yarım çay bardağı sıvı yağ  
 Yarım paket yaş maya                                          
 1 çay kaşığı tuz
 Aldığı kadar un
 Kaşar Peynir
  Su       
 
 Sosu İçin:
 2 tane domates
 2 diş sarımsak
 1 çay kaşığı tuz
 1 çay kaşığı karabiber
 1 çay kaşığı kimyon
 1 tatlı kaşığı kekik         

Yapılışı: Un havuz şekline getirilip, maya, tuz şeker ve yağ da eklenerek yoğrulur. Gerektiği kadar ılık su ilave edilerek, hamur yoğurma işlemi bitince dinlendirmeye bırakılır.
Yağlanmış tepsiye hamur inceltilerek serilir. Rendelenmiş domateslerin içerisine baharatlar ve sarımsak da eklenerek, hazırlanan sos hamurun üzerine sürülür.     
Sucuk, salam, sosis, pastırma, mantar, zeytin gibi, elimizdeki malzemeleri üzerine yerleştiriyoruz. En son da kaşar peyniri rendesi, domates ve yeşil biberle süslüyoruz.   
Lezzetine doyamayacağımız ev yapımı pizzamız, fırına gitmeye hazır bulunuyor.